Moeilijke gevallen en grensverleggers.


Dat zijn die mensen vol vragen. Zij die willen weten waarom. Zij die moeilijk voor 1 job kunnen gaan.

Zij die graag bijleren of dingen in vraag stellen. Zij die altijd zien wat er nog beter kan. Zij die er 200% voor gaan. Maar dan misschien plots moe zijn en niet weten waarom. Zij die niet houden van middelmatigheid. Zij die worstelen met erkenning krijgen of vragen. 

Moeilijke gevallen en grensverleggers.
Dat zijn de mensen voor wie ik graag werk. Omdat het uitmaakt. Omdat het goed moet zijn.

3 tips om vrijwilligers te werven

3 tips om vrijwilligers te werven

Vrijwilligers werven is intensief. Hieronder vind je 3 tips die je op een eenvoudige manier op weg zetten.

Tip #1

Bevraag de vrijwilligers die er al zijn. Wat vinden ze tof en interessant aan het werk dat ze voor jouw organisatie of doelgroep doen? Waar halen ze voldoening uit? Gebruik deze informatie in de communicatie naar nieuwe vrijwilligers en bij voorkeur als quote. Bijvoorbeeld: “Ik voel echt dat ik de jongeren vooruit help.” Martine, vrijwilliger

Tip #2

Wees concreet. Vrijwilligers kiezen niet om ‘vrijwilliger te zijn’, maar wel om een concrete taak op te nemen. Ze reageren dus sneller op een concrete, afgebakende vraag dan op een algemene oproep. Dus: heb je iemand nodig om een vertaling te doen, een flyer te maken, onthaal te doen voor uurtje, maak daar dan aparte oproepen voor.

Tip #3

Communiceer via via. De bestaande vrijwilligers zijn de beste ambassadeurs. Vraag hen om mee naar mensen te zoeken (rekening houdend met tip 2) en geef iets in handen dat ze kunnen doorgeven aan geïnteresseerden (een flyer of een bericht dat ze kunnen delen via sociale media).

Als uitsmijter

Vrijwilligers werven is één ding. Maar verzorg ze ook eens ze actief zijn in je organisatie. Vraag hoe het met ze gaat, hoe ze hun taak ervaren, welke ideeën ze hebben, wat ze graag nog meer zouden doen. Heb aandacht voor de mensen die zich belangeloos inzetten en ze zullen je beste ambassadeurs zijn.

Verhoog je efficiëntie - tool 1: Kanban

Verhoog je efficiëntie - tool 1: Kanban

Collage #5 Stairs

Collage #5 Stairs